Aigues-Mortes och Le Grau-du Roi

mars 1, 2020 Av av AoBtillsammans

Det finns så många ställen att besöka i Camargue att vi kunde stanna långt längre än några dagar. Vi har tänkt oss att komma åter i juli för att uppleva den intensiva lavendelblomningen. Så det blir klart så men vilket år, det får vi se.

Vi tog en tur ut till den lilla hamnstaden Aigues-Mortes och lite längre ut Le Grau du Roi. Här slog värmen till ordentligt och det var en självklarhet att sitta nere i hamnen på en av restaurangerna och njuta av en god rätt. På vägen tillbaka så stannade vi till i Aigues-Mortes för att kika på försvarsanläggningen som omger den gamla staden. Här skulle det sitta perfekt med en drönare eller flygfoto. Staden omges sedan 1240 talet av denna befästning som var en utveckling från Louis IX som den främsta porten till medelhavet.

Efter måltiden i Aigues-Mortes fick vi lite problem. Att komma in med en stor husbil på 7,5 meter gick bra men ut…då hade man påbörjat ett vägarbete så vi omdirigerades in i smala gränder. Parkering här är inte som i Helsingborg…de ställer sig var det kan passa in och mitt i en högersväng med hög trottoarkant så kom vi inte runt. Bakre hjulet satt fast och längre fram satt vårt fotsteg fast…här blev det problem, hur gör vi? Vi har ju tidigare fastnat med ett fotsteg och det blev mos av det…bakom oss växte kön med tutande fransoser. I och för sig, kul när så många har ett visst intresse av vad vi har för oss förstås, det står på husbilen var vi kommer ifrån, hoppas de gillar Sverige och svenskarna. Det var bara att ta det lugnt he he, puh! Med med gemensamma ansträngningar, backande och allt så klarade vi av det hela. Annika är fantastisk , inte enbart som driver men här satt det helt perfekt. Inget gick åt fanders, vi är tacksamma för det. Så är det att vara på omvägar, fast det blir många minnen och det kan vi leva länge på.