Avkoppling Persköp

juni 9, 2020 Av av AoBtillsammans

Maj och juni är bland de finaste månaderna på året, både för njutning och för fotografering. Under de år som jag jobbat med flygfoto så är det maj som lockar med de gula rapsfälten mot en blå himmel, superblå i år känns det som med mindre skräp i luften, det känns väldigt tydligt, det går inte att komma ifrån även om man själv är uppe i luften men förmodligen även stor betydelse med mindre antal fordon på vägarna. Idag har jag använt en batteridriven drönare över underbara Persköps ställplats mellan Eket och Bassholma i Skåne. Örkelljunga kommun för den delen också för att glädja dem lite.

Persköps ställplats har ca 35 platser, vackert belägen intill en liten sjö eller damm tror jag att det är och med badplats och brygga. Servicen, läget ger vi 5 av 5 möjliga. Här är trivsamt till tusen och det har blivit en reservplats/andra hem när vi vill byta miljö från hus och trädgård. Vi träffar många trevliga människor, språkar, byter erfarenheter och reseupplevelser på lämpligt avstånd i dessa coronatider. Alla tar hänsyn och det känns både tryggt och roligt.
Vänner som bor i närheten kommer och hälsar på och på så sätt håller vi vänskapen vid liv och inte behöver använda mobilen eller Skype hela tiden.
Bertils dotter fyllde 40 den 6 juni, den dagen då alla flaggar för henne eller är det för att det är Sveriges nationaldag kanske? Ja ja det spelar ingen roll, fint är det och här skulle vi överraska Sandra men det gick i stöpet…världens åskskur med hagel och regn gjorde att vi fick fira hemma i trädgården i Jonstorp med långbord. Tur att det bara var 35 minuter hem…Överraskad blev hon men klart inte lika mycket. Persköp kände hon inte till.
Efter firandet så drog vi tillbaka till ställplatsen, kvällens väder var helt otroligt fint sedan, åskan rensade bort en del tydligen.
Fukten i luften gav trolska dimmor över dammen med en vacker himmel i bakgrunden
På ställplatsen har man byggt ett härligt grillhus. Det blev dagens avslutning.
Tuff kille från Jonstorp tog ett snabbt kvällsdopp i dammen

Vi kom hit första gång i april och sedan maj och nu i juni. Vi har fått uppleva den tunna grönskan växa fram till en tät skog runt om oss, björk och bokskog som nu visar sin skira grönska på bästa sätt. Det är helt ljuvligt! Olika fågelarter kommer nära oss och alldeles intill den plats där vi står häckar svartvit flugsnappare och pilfink.

Annika fångade en snygg gåsarad…
Violer till mor – från en vandring runt i området
Krikan med sina ungar simmar snabbt iväg när den upptäcks.