Cabo de Gata

mars 13, 2020 Av av AoBtillsammans
Vägen kantas av oändliga växthus ut mot Cabo de Gata

Från Cabo Roig är nästa destination Nerja och goda vännerna Bodil och Bert. Det är en lite för lång väg dit så vi beslutar oss för att dela med en natt på någon bra ställplats. Vi finner den en bra bit från huvudvägen ut mot det flacka området Cabo de Gata där det även finns en stor nationalpark med samma namn. Om det inte vore för alla säregna växthus härute så skulle det nog upplevas likt en öken. Torrt och ogästvänligt men verkligen speciellt. Växthusen tar över helt innan man kommer till själva nationalparken. I dessa växer det mesta av det vi ser ligga i grönsaksdiskarna hemma i Sverige. Inte vackert men en speciell upplevelse till trots.

Ställplatsen härute ligger bra till och har allt att erbjuda för 13 euro, ett bra pris inkl. el, toa och duschar som dock inte hölls så bra kvalitet. Men okej för en natt. Ställplatsen namn är Cabo de Gata Albaricoques.

Utmed den betalfria A7 på väg mot Nerja ser vi mängder av växthus. De tullfria vägarna snirklar sig runt de höga bergen och även över dem och bjuder på otroliga utsikter. Hade varit önskvärt att det funnits fler rastplatser förstås.