Gislövsläge och Trelleborg

juni 3, 2020 Av av AoBtillsammans

På 1,5 timma så kommer man rätt långt i Skåne. Vår vänner Gunnel och Börje har nu gett sig ut på sin årliga seglats med sin fina båt ”Fanny” och angjorde Gislövsläge den 2 juni. I närheten ligger Trelleborgs camping strax innan Dalköpinge ängar och vi beslöt oss för att ta ett par dagar i området och träffa våra vänner och deras goa hund Trott.

Medan vi körde ner mot Trelleborg funderade Bertil på att han fotograferade hela Trelleborgs kommuns kustremsa 2005 och här fanns en bild över Gislövsläge. Byn är rejält utbyggd sedan dess men hamnen såg nästan likadan ut.

Det blir alltid mys när vi träffar våra vänner och vi passade på att grilla båda dagarna som bjöd på sol och värme.

Trelleborgs camping erbjöd bra och stora platser på gräsytor och det är det bästa. Trott undvek solen och kröp in i bilens skugga.
Murikkan fick jobba på låg värme med fläskmignon som var jättegott ihop med nya päror.
Gislövsläge i full solsken. Hamnen var inbjudande att både vandra runt i och att grilla på deras nyanlagda grillplats med tre stora grillar som gjorde att man behövde inte trängas varken där eller vid de stora borden intill. Fin anläggning.
Kvällssolen sänker sig borta vid Trelleborg och de stora färjorna till Tyskland kommer och går ute på havet. Ljuset lockar, det är svårt att låta bli att ta bilder, men det behöver vi inte be om ursäkt för, det har vi gjort nästan hela livet, det är ju så vi lever…