Lofoten 26 år senare

augusti 2, 2019 Av av AoBtillsammans

Egentligen är det lite för tokigt att det ska dröja 26 år för att återvända till denna helt underbara del av Skandinavien. Lofoten har så mycket att erbjuda och denna gången ska vi försöka besöka de platser som vi inte hann med förra gången. Sommaren 94 var vi längst ut i Å och det var mäktigt. Det är förstås så att även de platser vi besökte då har förändrats mycket, det blir säkert en totalupplevelse i alla fall.

Vi lämnar Tjelsundsbruas camping kl 10 prick och tar oss vidare på E10 mot Svolvaer. Vyerna ökar i antal. Efter varje kurva så kommer något nytt motiv att plåta.

PÅ en del platser går det snabbt att få de bilder vi önskar, en del tar det lite längre tid. Som vid Austnesfjorden där det fanns en stor parkering för att komma upp lite i höjd med utsikt mot Sildpollnes där byns kapell sticker ut på halvön.

Panorama över Austnesfjorden och byn Sildpollnes
Sildpollnes kapell sticker ut med sitt röda tak i allt det blå. Vi noterade att ute på halvön finns en bra camp också. Provar nog den nästa gång.

Rastplatsen var fint i ordning, den hade till och med toatömning av modern sort. Man satte in toakassetten i maskinen och den tömdes automatiskt och fylldes på med biomedel, dessutom gratis. Tog fem minuter sen var det klart!

Vi når Svolvaer på eftermiddagen, letar plats nere vid hamnen nära våra vänners hotell. Precis vi svänger in på området så går de båda över gatan…Det här blir kul!

Ett annat sammanträffande var att Hurtigruttens skepp anländer samtidigt och det råkar vara samma som vi såg i Honningsvåg på Nordkapsön. Richard With.

En liten film från ankomsten känns rätt. Det var härligt väder som mötte oss och att se våra glada vänner igen efter en lång resa blev en höjdare. Denna dagen, den 2 augusti så uppträdde Timbuktu här med bl.a sin sång Alla vill till himmelen men få vill ju dö…och det var fullt ös i stan. Sången passade bra in, här är vackert så det känns nästan som vi vore i himmelen.. Självklart så fann vi en härlig restaurang att fira sammankomsten på. Restaurang ”Børsen” på andra sidan bron på ön Svinøya hade tørrfisk som specialitet och det beställdes självfallet. En god rätt men den gjorde själ för namnet…

Möte i Svolvaer