Nordkap – Nordkapp

juli 29, 2019 Av av AoBtillsammans
Vi sätter oss till bords och njuter av utsikten där solen bryter igenom korta stunder.
Menyn som vi väljer känns helt rätt:
Förrätten blir skaldjur med kingcrab och ett gott vitt vin.
Huvudrätten består av Souvasgryta med lingon och potatismos och till detta ett gott rött Valpolicella…mumsigt kan vi lova.
Dessert?..nää, det fanns inte mer plats…

Vi stannar över natten för att se om det finns en chans att fotografera när solen doppar sig mjukt i vattenytan kl.24 men det grusas av ett rejält regnväder som fortsätter hela natten. Dagarna efter bedöms vara på samma sätt och med tanke på att det kostar 570 NKR per natt att stå här så blir det för dyrt att chansa. Men vi måste säga att det var värt att åka hit, dels för att detta är vårt nordligaste mål på reseskildringen och dels för att här finns en hel del att uppleva med dess historia, utsikterna och inte minst den goda maten i restaurangen. Vi, jämfört med de som kom hit först med båt på 1800-talet har i motsats till dem unika vägmöjligheter som öppnades i slutet av 1950-talet och som idag är utan avgift. Dessutom är vägen hit spektakulär och spännande när omgivningarna förändras av ett ibland magiskt ljus. Med andra ord..vi är jättenöjda av att ha nått vårt nordliga mål på resan. Nu väntar en återgång söderut för att nå vårt sydligaste mål, nämligen Tarifa i södra Spanien. Men kom ihåg…inte raka vägen utan på Omvägar – Detours.

Karta över Magerøya Design Vekst Nordkapp

Sidor: 1 2