På väg till vänner i Gandia

mars 9, 2020 Av av AoBtillsammans

Vi lämnade Pineda de Mar den 4 mars för att ta oss ner till Valencia och lite söder om staden i orten Gandia Grau, där våra vänner sedan många år, Frank och Anita bor sedan 6 år tillbaka och under den kalla årstiden i vårt hemland blir detta deras tillfälliga hemvist, så ock även detta år. Det är en ganska lång sträcka att köra så vi delar av den med en natt på lämpligt ställe.

Tänker tillbaka på ställplatsen vi hade tidigare, mitt i byn, nära stranden och tågstationen till Barcelona. Servicen var utmärkt på många sätt. Gasen tog slut i en av flaskorna och det löste sig perfekt. Xavi som stod för campingen fixade en ny gasflaska för 15 euro, inkl. tuben! Otroligt billigt, fast vi fick fylla i några extra papper, men vad gör väl det. Som tur var så hade vi köpt en extra adapter till spanska gasflaskor hos Husvagnsreserven så med lite hjälp av en dansk campinggäst med monteringen så funkade det kanonbra.

Vår övernattning blev så småningom i Las Moreras strax norr om Torreblanca. En ställplats på grus och mycket bra på alla sätt för enbart 9 euro! Kan inte låta bli att tänka på förra årets ställplatser i Norge…det blev en dyr historia! Här en mycket fin plats nära byn, det var fullt på alla platser med el som vi verkligen behövde för att jobba med denna blogg. Fanns ingen till oss tyvärr. Därav lite sena nyheter…Vi är alltså inte drabbade av varken stölder eller Coronavirus. Vi hoppas att våra vänner inte har drabbats av det heller.

Allt nog. Vi drog vidare mot Valencia den 5 mars och vägen dit var kantad av enorma apelsinodlingar så långt ögat kunde nå, till och med den ljuva doften av trädens blommor nådde oss inne i bilen.

Apelsinodlingar längs vår väg till Valencia/Gandia