Pineda de Mar – Costa Brava

mars 2, 2020 Av av AoBtillsammans
Strandpromenaden Pineda de Mar i kvällsljus med ett upproriskt medelhav

Vädret har inte gynnat oss på varje plats, det har betytt att vi lagt fler dagar i södra Frankrike än vi hade planerat men vad gör väl det, vi har ju fått uppleva väldigt mycket och dessutom fått de bilder vi önskat. Men nu så var vi sugna på att passera gränsen till Spanien där vädret ser lite mera säkert ut eller?

Vi funderade lite på om vi skulle ta de snabba betalvägarna men bestämde oss för omvägar och det var ett säkert kort. Visserligen många rondeller (EU-bidrag) men även Route de Vin. Det tog ca 2,5 timme längre tid och så många fler upplevelser. Vi passerade Pyrenéerna vars vita toppar gav ett vackert intryck i kontrast till den skira grönskan som nu satt fart ordentligt.

I morse så beslöt vi oss för att finna en bra ställplats med möjlighet till el och inte som förra natten där det stod att el fanns men det var en stor saknad av detta. Ringde och bokade plats där vi nu är i Pineda de Mar söder om Blanes- Costa Brava distriktet. Mitt i stan, nära medelhavet för 13 € inkl allt. Kanonbra helt enkelt, lite trångt att komma in till med en stor husbil men det funkade bra på alla sätt. Ställplatsen återkommer vi nog till en annan gång men mest på grund av dess läge och den fina servicen, dock lite spartanskt med si så där toa och dusch men har man det i husbilen så är allt annat jättebra. I morgon planerar vi att ta tåget härifrån till Barcelona. Lite fundersamma på coronans utbredning men om vi håller avstånd och tvättar händerna noga så ska det nog funka.