Portugal nästa

mars 15, 2020 Av av AoBtillsammans

Från Tarifa har vi ca 36 mil till nästa mål, Tavira i Algarve, Portugal. Vi hade planerat att besöka Cadiz, Jerez och Sevilla men det känns inte lönt med tanke på att det mesta är stängt så färden går vidare längs A4 som är inte har vägtullar.

Längs vår väg ses flera varningar om corona så man blir påmind med jämna mellanrum.

Trots tråkiga påminnelser så blir färdvägen mot Portugal en vacker upplevelse. Landskapet tar en helt annan form än den vi tidigare sett i Spanien. Här kantas vägen av djungel med djup tät grönska och i nästa ögonblick så är det ett mjukt och fint odlings- och beteslandskap. Det fascinerar oss. Tyvärr alldeles för få platser att stanna på. På en topp av grönska dyker staden Vejer de La Frontera upp.

Vejer de La Frontera får vårt besök nästa gång. Staden anses som en av Andalusiens dolda pärlor.

Odlingslandskapet är en njutning och här dyker den ena efter den andra stora haciendan upp. Tjuren och spanjoren med sin gitarr får oss att nynna på Granada och andra spanska melodier. Det muntrar upp oss i en svår tid.

Som en blixt från klar himmel så flyger ca 20-25 havsörnar över oss, snabbt ligger den skjutklara kameran i handen och Bertil hinner ta några bilder. Helt otroligt, har aldrig någonsin sett så många på en gång. Strax därefter så händer det igen, fast denna gången är det mängder av storkar som flyger över. De häckar på kraftledningarnas stolptoppar där man byggt en extra plattform för att de ska kunna bygga sina bon. Här är inte så många träd på slätten. På en sträcka av minst 2 kilometer fanns det bon på varenda stolpe, en fin insats för storkpopulationen.

Havsörnarna kretsar över korna på ängen.

Vi passerar Sevilla och det blir ett snabbt skott från bron. Sevilla ligger kvar resonerar vi och nästa gång blir det nog omvägar i det spanska inlandet.

Sevilla från bron över Canal de Alfonso XIII
En blick mot Estadio Benito Villamarín – Sevilla hinns med också.