Om oss

Om oss

Vi heter Annika och Bertil Hagberg och har fotografering både som yrke och hobby vilket säkert är lika för många fotografer. Vårt företag Sesamphoto har vi levt med i 30 år och Vindelfoto i Vindeln som startades 2019. Vårt utgångsläge är Jonstorp på Kullahalvön i Skåne.
Läs gärna mer på respektive hemsida. www.sesamphoto.se och www.vindelfoto.se
I början av 1990-talet så beslöt vi att uppleva underbara Sverige utmed de små vägarna i landets 25 landskap. Den då långa resan genom Sverige på 3.500 mil resulterade i vår första bok på eget förlag ”Svenska Omvägar”.
Ganska självklart så blev detta vår melodi att kryssa genom landet och ständigt finna nya mål, nya upplevelser och nya vänner som visade oss otroliga platser var vi än kom. Det i sin tur resulterade i 11 böcker utgivna på eget förlag.
År 2020 har vi valt att vända blicken mot nya omvägar, från Svenska Omvägar till Europeiska Omvägar. Det blir resa från Nordkap som vi startade sommaren 2019 till Gibraltar och Tarifa 2020 och fortsättningsvis 2021 osv.. Den resan har vi tänkt att ni som vill ska få möjlighet att få följa oss hela vägen. Det blir som vanligt inga vägar som leder samma väg tillbaka. När vi väl nått vårt sydliga mål så tar vi en helt annan väg hem. Nya omvägar och nya mål så kom gärna med tips på sevärda platser, det gillar vi!
Tanken bakom äventyret är en reseskildring som vi avser att visa upp i olika sammanhang.
Vår härliga husbil Pilote som tog oss ca 700 mil på omvägar genom Sverige, Finland och Norge till Nordkap får nu leda oss genom Danmark, Tyskland, Frankrike, Spanien, Portugal, Spanien, Frankrike, Belgien, Holland och via Tyskland tillbaka till Nordvästra Skåne. Vad det blir i antalet mil, ja det får vi se då…

Renforsen Vindeln

Vi startade 2019 med att ta oss på omvägar genom Sverige via Finland och Norge till Nordkap och sedan ner till underbara Lofoten. Nästa mål före Skåne var att medverka på invigningen av Biosfärområde Vindelälven – Juhtatdahka den 17 augusti. Mer om våra omvägar i Norden kommer senare. Nu stundar omvägar till Gibraltar och andra nya vägar tillbaka till Skånelann..
Underbara platser har vi upplevt i Sverige och i många andra delar av världen. Vi tänkte inte fylla bloggen med dessa nu, bloggen är anpassad för vår resa i Europa och där startar vi. Fast ett flygfoto över ett av världens största biosfärområde Vindelälven måste vi ha med. Bilden är tagen över Renforsen/Vindeln där invigningen av Biosfärområde Vindelälven – Juhtatdahka ägde rum den 17 augusti 2019. I nuläget med att jobba hemifrån så blir det snart inlägg från resan till Nordkap 2019.

Läs gärna mer om vår verksamhet på våra hemsidor Sesamphoto och Vindelfoto

https://sesamphoto.se

https://vindelfoto.se