Nordkap – Nordkapp

juli 29, 2019 Av av AoBtillsammans

Nordligaste målet är nått! Yes, vad roligt det känns. Mörka moln, dimma och regn följde oss upp till klippan men som genom ett trollslag så öppnade sig himlen och bjöd på både sol och blå himmel. Hurra!

Globen blir plåtad från alla vinklar förstås. Man kan komma på sig själv att älska en metallkonstruktion här på Nordkapp precis som vi gjorde när vi var på Treriksröset, en betongklump mitt ute i den vackra fjällvärlden, visst är det konstigt…
Fred på Jorden säger barnen. Ett monument som passar väldigt väl här på Nordkapp som besöks av människor från hela världen.
Så här skriver The Children of the Earth Foundation
Varje år i juni tilldelas The Children of the Earth-priset under en offentlig ceremoni i North Cape, Norge. Priset uppgår för närvarande till 150.000 norska kronor (NOK), motsvarande cirka 15.500 euro eller 17.500 amerikanska dollar. Priset delas ut till en individ eller ett projekt som över tid har visat medkänsla och förmåga att hjälpa barn som lider någonstans i världen. Alla kan nominera kandidater till detta pris.
Skapelsen ”Barn av Jorden” installerades den 15 juni 1988 av sju barn från olika länder som symbol för ett viktigt samarbete i vänskap, hopp och glädje. Det tog de sju barnen från Italien, USA, Sovjet-Unionen, Tanzania, Brasilien, Japan och Thailand en vecka att färdigställa monumentets sju delar.

Omgivningarna är inte enbart klippor, här växer det ganska frodigt trots en klippig knalle med sina 307 m.ö.h med utsikt mot Barents hav.

Vädret vänder snabbt, dimman drar in och det gör vi också. In till utställningshallen och restaurangen för att boka bord. Kommer vi nu hit för en gångs skull så ska vi inte stå och fixa middagen i husbilen som vi gjort hela tiden på vägen hit.
Nordkappcentret

Sidor: 1 2